Schaats Piet

Schaats Piet

Lieve kindjes,

 

In 2016 mocht ik van Sinterklaas voor het eerst mee naar Nederland. Dit was erg wennen om weg te gaan uit het grote kasteel in Spanje, weg van het mooie weer en op naar het  mooie maar soms koude Nederland. Ik heb gelukkig geen problemen met de kou, sterker nog deze Piet is fan van kou, want schaatsen is mijn favoriete bezigheid.

Ik wordt daarom ook wel de schaats-piet van de groep genoemd. Het liefste kom ik zelfs op de schaats naar Nederland vanuit Spanje, maar volgens sinterklaas en de andere Pieten kan dat niet.

Ik vind het altijd wel jammer dat er geen ijs ligt als wij van Spanje naar Nederland varen. Ik hou namelijk niet zo van vloeibaar water, wanneer het water bevroren is voel ik mij veel veiliger.

Ik vind zwemmen soms nog best een beetje lastig :-( Zouden jullie mij kunnen helpen met leren zwemmen op het volgende bezoek dat we komen?

Nu ik sinterklaas weer blij heb gemaakt met mijn voorstelstukje voor de site ga ik snel verder met alle schaatsen klaarzetten en natuurlijk even uittesten hoe ze schaatsen.

Ik zie jullie graag weer tijdens de intocht op, school, bij het werk van papa of mama of natuurlijk bij jullie thuis!

Liefs en warme ijs knuffels van de schaats piet! <3