Sinterklaas

Sinterklaas HWKDLieve kinderen,

SinterklaasCyber Piet heeft gevraagd of ik een stukje wil schrijven om mezelf voor te stellen aan jullie. Ik moest eigenlijk een beetje lachen dat hij dit aan mij vroeg omdat iedereen mij toch wel kent, er is hier zelfs een liedje over geschreven. Iets van: Sinterklaas wie kent hem niet.

Maar goed ik ga mijn best doen om jullie toch een klein beetje kennis met me te laten maken. Misschien vinden jullie het wel leuk om te weten wat ik zoal doe en wat ik er waar ik van hou en welk eten ik lekker vind. We zien elkaar immers maar een paar weken per jaar en ik kan me tijdens dit schrijven eigenlijk best goed voorstellen dat jullie willen weten wat ik de rest van het jaar doe.

Oké laten we beginnen bij het begin van het jaar, voor de meeste begint deze in januari maar niet voor mij. Voor mij begint het jaar eigenlijk net na de grote vakantie, de spanningen beginnen dan een beetje op te lopen voor de grote reis naar Nederland. Is de stoomboot wel helemaal in orde voor de grote reis, is mijn slaapkamer op de boot wel tot in de puntjes verzorgt en natuurlijk ook belangrijk, hebben we wel genoeg kolen voor op het vuur van de stoomboot? Deze zorgen geheel onterecht omdat mijn Pieten dit allemaal goed regelen.

Tijdens de reis probeer ik zoveel mogelijk te ontspannen voor de drukke maar vooral leuke periode die ik elk jaar weer mag beleven in Nederland. Over de periode in Nederland ga ik natuurlijk niet schrijven omdat jullie dat allemaal persoonlijk meemaken op TV, school, clubgebouw, sportvereniging, op straat en misschien wel op het werk van jullie ouders, opa’s oma’s of verzorgers en natuurlijk thuis tijdens pakjesavond.

Tot en met 5 december ben ik in ieder geval overal waar jullie maar willen. Vaak krijg ik de vraag wanneer ik nou eigenlijk in Nederland aankom en soms hoor ik wel van mensen: Sinterklaas het lijkt wel of u elk jaar vroeger komt. Ik zal jullie dus ook precies vertellen hoe dat zit.

Ik weet dat jullie op 11 november met z’n alle langs de deuren gaan om Sint-Maartenliedjes te zingen en zakken snoep op te halen. Voor die tijd is het volgens mij dus niet nodig om jullie al te overladen met pepernoten, taaitaai en speculaas. Daarom hebben we met z’n allen besloten om direct het weekend na 11 november Nederland te verblijden met onze aanwezigheid. Het kan hierdoor dus zijn dat we soms een week langer in Nederland zijn, hoe dat precies zit moeten jullie zelf maar uitzoeken.

Na pakjesavond op 5 december verlaat ik Nederland weer, maar dan wel veel rustiger dan mijn aankomst om vervolgens rustig weer terug te varen naar mijn paleis in Spanje. In Spanje heb ik dan weer heerlijk de tijd om alles een beetje op me in te laten werken, het grote boek bij te houden met het invullen van de namen, leeftijden in het boek aan te passen voor alweer het nieuwe jaar, en als ik daar mee klaar ben ga ik genieten van het warme weer in Spanje.

De rest van het jaar lees ik een beetje, zit af en toe met mijn voeten in een voetenbadje en als het heel warm is wil ik ook wel eens een stukje zwemmen in het zwembad. Ik hoop dat jullie nu een beetje een idee hebben van wat ik zoal doe en mocht je meer willen weten kun je dat altijd aan me vragen.

Heel veel liefs van Sinterklaas.