Turn Piet

Turn Piet

Lieve lieve Kinderen,

Spannend spannend spannend, Sinterklaas heeft mij gevraagd of ik dit jaar mee wil naar Nederland om daar het grote feest te vieren. Natuurlijk heb ik het uitgeschreeuwd van blijheid en volmondig JAAAAAAA gezegd.

Van Snoep-Piet en Schaats-Piet en vele andere Pieten heb ik al zoveel leuke verhalen gehoord, die wil ik zelf graag een keer meemaken.

Nu wilde Sinterklaas wel dat ik mij even voor zou stellen, waar ik een beetje verbaasd door was. Zouden wij dan al eerder naar Nederland gaan om iedereen al even te zien en een gezellig praatje mee te maken? Alle Pieten moesten een beetje gniffelen en E-Piet vertelde dat er gewoon een leuk verhaaltje op de site moest komen en hij dit dan weer op de website zou zetten.

Best lastig om een stukje te schrijven maar ik ga mijn best doen, in 2021 ga ik dus voor het eerst mee naar Nederland, ik ben er wel een paar keer op vakantie geweest maar moet er altijd heel erg wennen. Jullie moeten weten dat ik namelijk liever in Spanje een beetje aan het gymmen ben, zo heb ik een balk van de ene kant van het kasteel naar de andere kant gelegd zodat ik daar mijn evenwicht een beetje op kan oefenen, stiekem doe ik dit ook wel eens op mijn handen en maak op deze hoge balk nog wel eens een radslag.

Ook vind ik het leuk om op mijn handen van de trap af te lopen en als het kan kom ik misschien wel op mijn handen bij jullie thuis of leer jullie hoe het moet.

Een ander dingetje van mij is dat ik enorm nieuwsgierig ben, het is zelfs zo erg dat ik Sinterklaas zijn slaapkamer ben binnengelopen om naar een van zijn mijters te kijken hoe deze nou zo goed blijft zitten

Ik kan mij namelijk heel goed voorstellen dat het nog wel eens hard waait tijdens de lange tocht naar Nederland en ik heb nog nooit van een Piet gehoord dat dat de mijter afwaaide.

Heel leuk dat ik weet hoe het zit en hoe simpel het eigenlijk is, misschien laat Sinterklaas dit jullie ook wel eens zien, ik heb in ieder geval begrepen dat er meerdere mogelijkheden zijn en natuurlijk kan de werkmijter ook nog gepakt worden.

Ik hoop jullie in ieder geval snel te zien, ik heb er zin in maar ga nu nog even de turnzaal in, ik moet tenslotte wel goed getraind aankomen in Nederland en vooral mijn evenwicht op de hoge hoge daken kunnen houden.

Zien wij elkaar tijdens de Sinterklaasperiode, ik hoop het wel.

 

Een dikke koprolgroet,

 

Turn-Piet